deputat PNL, CHIRURG POLITRAUMA, TIMISOREAN

miercuri, 24 martie 2010

VIITOR DE AUR ȚARA NOASTRĂ ARE !


Cine ar putea să credă că Traian Băsescu, la 62 de ani se va duce la pescuit?
             Scenariul este scris. Înțelegerea este facută. PSD si PDL își vor da mâna peste țară. Vor face o alianță informală și vor desena colegiile viitoare așa cum își doresc. Așa încât candidații lor să aibă șanse maxime în viitoarele alegeri parlamentare, și ca viitorul Parlament să fie bi-color.
            De ce ar vrea PSD asta? Pentru că Băsescu le-a arătat deja „pisica”: nou formatul UNPR, partid declarat de stânga, care este deja un ghimpe în coasta PSD, așa cum PNL este un ghimpe în coasta PDL. Ca atare PSD își va dori la fel de tare ca și PDL o alianță pentru a exclude de pe scana politică cele două partide problemă.
            De ce cred asta?
Pentru că deja PSD cântă partitura lui Traian Băsescu. Propunerea lor de modificare a Constitutției cere transformarea în Republică Parlamentară, în care președintele este ales prin vot indirect de senatori, deputati si electori desemnați de Consiliile Județene. Va fi un Președinte cu atribuțiuni decorative.
            Astfel în Republica Parlamentară, vom avea un Parlament cu 2 partide PDL si PSD, cu majoritate PDL, și Premierul va fi Primul om in Stat, asa ca in Rusia.
Și mai crede cineva că Traian Băsescu va merge la pescuit la 62 de ani?!
            Bine, bine, spunți voi, dar unde va fi UDMR?
Răspuns in Harghita și Covasna… Acolo prin votul uninominal pur vor mai obtine, poate, 12 – 13 mandate de senator si deputat. Și ca in Mureș, Bihor, Satu Mare să își minimizeze rezultatele, Traian îi lasă să se „zbenguie” cu Ținutul Secuiesc. Ca să țină viu spiritul naționalist antimaghiar în aceste județe, astfel încât maghiarii să ia cât mai puține mandate de deputat și senator acolo.

marți, 23 martie 2010

simplificare v.s. simplicitate

Mile Cărpenișan a trecut în neființă...Dumnezeu să îl odihnească!
Era nevoie de moartea lui ca să înțelegem încă odată, dacă mai era nevoie, diferența între simplificare și simplicitate?
Nu poți simplifica un diagnostic atât de complex cum a fost cel al bolii lui Mile, până la simplicitate.
A simplifica înseamnă să spui că Mile a suferit de o boală cumplită, incurabilă, care a dus la moarte prin una din complicațiile ei. Asta era corect față de Mile și față de medicii care l-au îngrijit până la capăt.
Simplicitate =  1. v. sobrietate. 2. v. simplitate. 3. v. modestie. 4. v. naivitate. (DEX)
A spune ca murit de la un furuncul este simplitate adică e o exprimare modestă și naivă.
Pe Mile nu îl mai poate afecta.
Sigur că pe medicii și asistentele care l-au îngrijit îi afectează profund acestă eroare. 
Pentru că munca, lupta lor, orele lungi în care l-au vegheat, eforturile de a face rost de medicamente sunt aruncate în derizoriu.  
Pentru că de la simplicitate la aluzii și insinuări despre eroare medicală, despre incompetență. despre malpraxis, despre șpagă nu e decât un pas mic. 
Pasul a fost făcut,nu de către jurnaliști ci de către cititori, din care unii au făcut postări pe forumuri.
Și asta e ceea ce cred cititorii?
Mă tem că da!
TRIST !