deputat PNL, CHIRURG POLITRAUMA, TIMISOREAN

miercuri, 15 iunie 2011

Tristă țară...

Sunt mâhnit și întristat. Nici nu mai știu încotro să îmi mai întorc privirea. Peste tot în jurul meu tristețe și deznădejde.
Sute de polițiști din țară care câștigă 800 -900 de lei pe lună doresc să se suspende pe 2,3 sau 4 ani, așa cum le permite legea. Din păcate nimeni nu își mai asumă nimic. Șefii inspectoratelor refuză să primească aceste cereri de frică că vor rămâne fără oameni. Dar ce fac să țină acești oameni? Cum pot ei să trăiască cu 800 de lei pe lună, când legea NU le permite să lucreze altceva?  Și atunci, până la vremuri mai bune oamenii vor să își ia lumea în cap și să caute altceva de lucru. Și ca ministerul să îi mai încurajeze le-a transmis pe căi oculte (zvonerul și răspîndacul) că luna viitoare vor beneficia de 7 zile concediu fără plată.
Ridicolul situației României este nețărmurit: pompierii de la ISU / SMURD nu au voie să își caute de lucru la ambulanțele private. Legal nu îi împiedică nimeni, dar șefii SMURD și ISU îi amenință cu concedierea dacă nu își dau demisia de la salvarea privată.  Cât de nemernică poate fi acestă țară, să nu te lase să iți câștigi pâine? Cum pot să îți interzică dreptul la muncă? Și dacă nu au o lege vor să facă una. Mințile luminate ale SMURD s-au întâlnit sâmbătă la Tg Mureș (se zice) și au hotărât ca ministrul să dea o hotărâre prin care să interzică pompierilor să muncească. O să spuneți că asta nu se poate , dar viața vă contrazice: există un ordin al MS care interzice explicit medicilor rezidenți să lucreze la salvările private ! Au voie la urgență, au voie la salvarea de stat, dar NU la privat ! Incredibil, nu?!
Oricum, oamenii sunt sătuli, descurajați și triști.
O Românie tristă.

Un comentariu:

  1. http://www.tomatacuscufita.com/2011/09/15/bolnavii-pleaca-din-spitalul-judetean-cand-vor-ei/

    RăspundețiȘtergere