deputat PNL, CHIRURG POLITRAUMA, TIMISOREAN

marți, 10 noiembrie 2009

prostia politicianului

Nu te gândi că că politica e ceva care e departe de tine... Uneori e atat de aproape încât iți afectează viața și sănătatea. Iată un exemplu viu:

Bazac iese și declară public că noi (nb România) nu ar trebui să acceptăm vaccinul refuzat de Polonia.
Este incredibil cât e de adevărat.verbul ăla cu o piatră aruncată...
Ce e adevărat și fals în acestă afirmație?
Adevărat: Polonoia a refuzat vaccinarea în masă a a populației cu vaccinul în cauză. Pentru că ei au considerat că vaccinul nu e suficient de sigur pentru a vaccina 25% din populația Poloniei, adica peste 9 milioane de oameni.
Fals: România vrea să vaccineze populația cu acest vaccin.
De ce fals?
Pentru că nu dorim să vaccinăm populația cu acest vaccin. Dorim să avem la îndemână 500 000 doze ca în caz de extremă urgență, să vaccinăm copii. Pentru că vaccinul românesc nu va fi testat pentru copii decât în ianuarie 2010. Doar atât, o măsură de precauție. În caz de maximă urgență, dacă va fi nevoie să vaccinăm copii. Nimic mai mult. Șansele ca această urgență să se întâmple sunt minime, dar noi trebuie să fim pregătiți pentru asta.
Pentru că vaccinarea se va face începând cu 26 noiembrie cu vaccin românesc. Pentru vom avea nevoie de peste 5 milioane de doze in anul 2009 și 2010.
Cumpărarea acestui vaccin nu înseamnă că dacă nu îl folosim risipim banii. Dacă el nu va fi folosit va fi transferat celorlalte state europene, la nevoie,  la solicitarea acestora, când pandemia le va lovi. Așa cum prevede protocolul de cooperare europeană, la care noi am aderat.
Iată cum, politicianul, Ionuț Bazac, consultat de presă, în loc să spuă "nu stiu, nu mă pricep", simte nevoia să iși dea cu părerea. Chiar dacă e o prostie.
Dar prostia lui nu e simplă. Nu e doar o părere. Ci pare a fi părerea profesionistului. DAR NU E EL PROFESIONISTUL !
Consecința? Scăderea încrederii în vaccinare,singura armă eficientă și binecunoscută împotriva pandemiilor de gripă. Și creșterea riscului ca această pandemie să fie din filmele de groază. Așa cum e în Ucraina, sau în Bulgaria, sau în Anglia, sau în Suedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu