deputat PNL, CHIRURG POLITRAUMA, TIMISOREAN

marți, 23 februarie 2010

mass-media : vaccinarea pro si contra

Am vazut in mass-media o multime de reactii pro si contra vaccinurilor sau a vaccinarii !
Mass-media ar trebui sa fie in fruntea celor provaccinare!  Daca cei 1,5 milioane de romani se vaccinau AH1N1 in decembrie, nu mureau 122 de romani. Dovada ca dupa vaccinare nu a mai murit nimeni.

Cat despre vaccinul impotriva HPV

Fapte:1. Toate femeile pina la varsta menopauzei(sexual active) se infecteaza cu HPV
2. Infectia cu HPV este precursor dovedit al cancerului de col
3. Ca atare TOATE FEMEILE TREBUIE VACCINATE
4. Politica este de a vaccina femeile care sigur sau 90% nu sunt infecte, adica femei la varsta la care nu si-au inceput viata sexuala, adica 11-13 ani.
5. Chiar daca femeia a fost infectata si nu are inca leziuni premaligne, studiile arata ca vaccinarea reduce semnificativ riscul de cancer de col, la orice varsta.
6. Studiile sugereaza ca si la barbati previne infectia (barbatii sunt purtatori "sanatosi"), si chiar daca poarta virusul, vaccinarea poate duce la vindecare.(doar ca nu s-au facut studii clinice; studiile le fac americanii care au un program serios de diagnostic precoce si nu le scapa femei de peste 25 ani care sa nu fie vazute de ginecolog, si cu Papanicolau facut. Ceea ce nu e cazul la noi!)

Ca atare, daca ai dozele si nu vor sa se vaccineze femeile din grupul tinta (11-13 ani), vaccinezi pe oricine vrea, adica toate femeile pina la menopauza.

In concluzie : trista tara. Aceea in care fiecare isi da cu parerea chiar daca habar nu are.
"Ginecologii" ar trebui sa nu comenteze...intr-o tara in care se diagnosticheaza anual 3000 de femei cu cancer de col, si din ele mor 2000. Asta dovedeste ca diagnosticul e la pamant, ca femeile nu isi fac controale, ca ginecologii care "vad" femeile nu fac teste Papanicolau, si diagnosticul este pus de regula cand leziunea de col este vizibila cu ochiul liber, si boala este incurabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu