deputat PNL, CHIRURG POLITRAUMA, TIMISOREAN

marți, 23 martie 2010

simplificare v.s. simplicitate

Mile Cărpenișan a trecut în neființă...Dumnezeu să îl odihnească!
Era nevoie de moartea lui ca să înțelegem încă odată, dacă mai era nevoie, diferența între simplificare și simplicitate?
Nu poți simplifica un diagnostic atât de complex cum a fost cel al bolii lui Mile, până la simplicitate.
A simplifica înseamnă să spui că Mile a suferit de o boală cumplită, incurabilă, care a dus la moarte prin una din complicațiile ei. Asta era corect față de Mile și față de medicii care l-au îngrijit până la capăt.
Simplicitate =  1. v. sobrietate. 2. v. simplitate. 3. v. modestie. 4. v. naivitate. (DEX)
A spune ca murit de la un furuncul este simplitate adică e o exprimare modestă și naivă.
Pe Mile nu îl mai poate afecta.
Sigur că pe medicii și asistentele care l-au îngrijit îi afectează profund acestă eroare. 
Pentru că munca, lupta lor, orele lungi în care l-au vegheat, eforturile de a face rost de medicamente sunt aruncate în derizoriu.  
Pentru că de la simplicitate la aluzii și insinuări despre eroare medicală, despre incompetență. despre malpraxis, despre șpagă nu e decât un pas mic. 
Pasul a fost făcut,nu de către jurnaliști ci de către cititori, din care unii au făcut postări pe forumuri.
Și asta e ceea ce cred cititorii?
Mă tem că da!
TRIST !

Un comentariu:

  1. V-am trimis un email inainte de a citi postarile Dvs. de pe blog si acolo imi exprimam speranta ca PNL sa castige viitoarele alegeri generale. Ma tem insa ca ceea ce se preconizeaza a fi din punct de vedere politic o mica si ridicola SUA, cu 2 partide mari si late si un premier atotputernic s-ar putea realiza intr-o tara saracita, debusolata, condusa haotic, a carei populatie a gasit indiferenta, lehamitea si lipsa de reactie si actiune ca singurele mijloace de a se proteja. O populatie amnezica, care se lamenteaza fara nici un efect, dar nu actioneaza, nu discerne intre bine si rau, sau macar intre rau si mai putin rau. Da, intr-o asemenea tara, intr-un asemenea moment conjunctural de criza economica exacerbata de o crasa incompetenta si de rea-vointa, proiecte politice precum cel pus la cale de PSD si PDL se pot realiza relativ usor. De aceea cred ca vocea PNL trebuie sa fie mai puternica si mai ferma, ca trebuie gasite mijloacele cele mai eficiente de a dezmorti mintea romanilor si a le reda speranta in viitor. Pe mine ma uimeste si ma revolta faptul ca un popor care reactioneaza visceral la mita electorala nu poate macar face o comparatie intre regimul Tariceanu (sau macar Nastase) si regimul Basescu-Boc. Dar, daca imi reamintesc cat de greu s-a urnit la Revolutie sa scape de regimul comunist si cat de usor s-a lasat pacalit si manipulat de partidele demagogice feseniste (aceleasi PSD si PD), de fapt nu ar trebui sa ma mai mire nimic. Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere