deputat PNL, CHIRURG POLITRAUMA, TIMISOREAN

marți, 7 septembrie 2010

Statul de drept v.s. statul drept



          România nu mai este țara statului de drept. Aici justiția își bate joc de ea însăși si de cetățenii săi. Țara unde un infractor cu 22 de dosare penale este pus în libertate pentru că „nu prezintă percol social”, doar pentru ca câteva luni mai târziu să ucidă. Nu cu sânge rece, ci doar cu indiferență… „nu s-a întamplat nimic deosebit”.
          Dar nu-i nimic, pentru că, în contrapartidă, o asistentă medicală este arestată preventiv, doar pentru că  presupusa faptă a fost intens mediatizată. Și pentru că ea a fost deja condamnată de opinia publică. Crede cineva că acea asistentă prezintă pericol social? Pentru că acesta e rolul arestului preventiv, să prevină comiterea unor noi fapte cu potențial de pericol social. Crede cineva cu mintea întreagă că acea asistentă, eliberată din arest, va căuta noi bebeluși să îi ardă?!
          Cine are mintea întreagă? Pentru că, pentru mine e clar, JUSTIȚIA română nu. Pentru că dacă are mintea întreagă este profund coruptă.
          România este țara statului drept. Acolo unde DNA sau Agenția Națională de Integritate este un doar un instrument politic de presiune asupra adversarilor politici din partidele de opoziție sau din același partid. Și în aceste instituții decizia o au magistrații. Acolo unde Ministrul Finanțelor amenință cu executarea silită ca să stoarcă taxe de protecție. Pentru ca nu plătesc taxe și impozite doar companiile de stat și băieții deștepți.
          Eu sunt o persoană răbdătoare, dar mi-a ajuns.
          TU?!

Un comentariu:

  1. Si mie mi/a ajuns! Justitia e ordinar de corupta. Judecatorii nu mai au nici un fel de scrupule. Se cred dumnezei. Chiar ieri am primit o sentinta intr/un dosar extrem de simplu privind o somatie de plata. Debitorul....cel mai mare cap de ins de interlop din Timisoara. Ce face judecatorul intr/un asemenea dosar? Pai da o sentinta prin care imi respinge cererea de somatie de plata pe motiv de prescriptie materiala a dreptului la actiune motivand in sentinta ca "anul 2009 trecut pe factura pare mai degraba a fi anul 2006). HALUCINANT. Nici macar juristul firmei capului de interlop nu a negat anul, data, ziua trecute pe factura. Ba mai mult contractul, situatiile de lucrari etc toate erau datate din 2009. Nici daca ai intoarce factura invers nu ti s/ar fi parut ca 2009 ar semana cu 2006. Cert este ca abuzand de dreptul lui a dat o sentinta irevocabila. Deci alta actiune, alta taxa de timbru, alta distractie.
    Am vorbit cu un procuror despre eventualitatea depunerii de catre mine a unei plangeri penale pentru abuz in serviciu la adresa judecatorului. Nu am sa zic ce mi/a zis pt ca as ofensa in mod evident multi alti procurori fata de care am un deosebit respect vis/a/vis de modul in care isi indeplinesc atributiile.

    Justitia e corupta? Din experienta va zic ca DA! ESTE ATAT DE CORUPTA INCAT AR FI DE PREFERAT SA NU APELEZI LA EA. Intr/o tara democrata, intr/un stat de drept vom ajunge sa practicam, la propriu, stransul cu usa pt a/l determina pe celalalt sa isi indeplineasca obligatiile scadente.

    RăspundețiȘtergere