deputat PNL, CHIRURG POLITRAUMA, TIMISOREAN

joi, 21 aprilie 2011

Noi traditii la romani.

Ugly buildings and whores becames respectable with age.
A nu munci a devenit o traditie in Romania. Maine e Vinerea Mare. Nu se lucreaza. De ce? Habar n-am, dar unii zic ca e "sarbatoare mare". Din cate stiu eu  vinerea mare e zi de doliu , ziua cand Isus Cristos a fost rastignit. Nu vad cum ar putea fi zi de sarbatoare. Dar nu se lucreaza...Azi e Joia Mare. Ce-o fi si asta? Aaaaa, e ziua dinainte de Vinerea mare , vineri care "e sarbatoare", adica nici joi nu se prea lucreaza, ci asa in dorul lelii, usor sa nu ne zgariem.
Sambata, e sambata. Duminica e sfanta zi de Paste. Luni e Lunea De Dupa Paste. Si marti e Martea de dupa Lunea De Dupa Paste. Miercuri, poate...?! Miercuri lucram numai daca in Miercurea Mare am avut liber!
Ma duc, ca am treaba...

2 comentarii:

  1. Într-adevar , multă vacanță :) .
    ...and so boring :(.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi se pare ca a nu munci 'institutionalizat' nu este decat reflectarea starii de fapt inecetatenite, a scuzei pe care fiecare o asteapta inca de la inceputul anului cand verifica in ce fel pica sarbatorile institutionalizate peste zilele calendaristice. E trist sentimentul de aderare si de apartenenta la ne-munca al multora, iar ce mi se pare cu adevarat trist este ca multi dintre ei sunt tineri; "le doresc deosebit"
    'a nu munci' e regula, munca este doar o intamplare neplacuta si neprietenoasa; cand se intampla prin absurd, avem grija sa nu ne moara si ultimul neuron si sa gasim urgent o scuza pentru a reveni la starea de fapt, la ne-munca;

    RăspundețiȘtergere